Poortershoes Live op zondag

Op naar 2024! Met een te gek programma!

Zondagmiddag vanaf 14.00 uur, hapje en drankje erbij. Entree E 12,50. Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com. of bel of app Bas op 06-22948431

 

14 januari: Byrchwood - Byrchwood

Byrchwood is een energieke blues-rock band uit Friesland met heftig gitaar, bas en drumwerk. Tim Birkenholz is de gitarist, zanger en producer die afgelopen jaren naam heeft gemaakt en ervaring in de Nederlandse muziekwereld heeft opgedaan met Electric Hollers, Ralph de Jongh, Ruben Hoeke, Bluesworld Collective en solo optredens.
 
Met Electric Hollers bracht hij 3 albums uit, stond in de finale van de Dutch Blues Challenge en heeft in voorprogramma’s van onder andere Ten Years After, King of The World en Ruben Hoeke gestaan. Met Ralph de Jongh heeft hij op verschillende albums meegespeeld en heeft hij onder andere met hem op Zwarte Cross en in Paradiso Amsterdam gestaan. Onder de naam Byrchwood gaat Tim zijn eigen muziek de wereld in brengen. 60s/70s geïnspireerde songs levend gemaakt door een power-trio in een energieke live performance.

 • Tim Birkenholtz Gitaar en Zang
 • Peter ten Wolde Drums
 • Abe Alberts Bass

 

4 februari:  Drumpraat met Cesar Zuiderwijk - Cesar Zuiderwijk

Echt waanzinnig. De drummer van Nederland! Een icoon, legendarisch, een levende legende uit de vaderlandse popgeschiedenis! En die komt naar het Poortershoes. Niet te filmen. Cesar behoeft geen introductie toch? Nou een kleine dan. Begin jaren 60 is deze Hagenees begonnen met drummen bij Hu and The Hilltops. Daarna aangesloten bij de bluesrock formatie Livin’ Blues. Om uiteindelijk begin jaren 70 aan te komen bij de ultieme Nederlandse rockband; The Golden Earring. In 1973 brak de groep echt internationaal door met het album Moontan. Met daarop de rockklassieker Radar Love. Succesvolle tournee door heel Amerika. Begin jaren 80 dit nogmaals dunnetjes overgedaan met de hit Twillight Zone. Albums maken, hits scoren en veel optreden. Wie heeft de Golden Earring nou niet gezien en gehoord? Altijd een topavond. Totdat de band abrupt moest stoppen door de ziekte van George Kooijmans. Op dit moment drumt Cesar nog met zijn band Sloper.
En Drumpraat! Drumpraat is een kruising tussen een concert en college tour. In deze unieke setting neemt host Sietse Huisman je samen met Cesar Zuiderwijk mee naar een wereld van backstage verhalen en mooie performances. Laat dit niet aan je voorbij gaan!
Voor dit concert geldt een andere prijs dan normaal. Kaartjes kosten 17,50 per stuk. Er zijn alleen zitplaatsen.

 • Cesar Zuiderwijk Drums
 • Sietse Huisman Host en Drums

 

3 maart: Bacon Fat Louis - Bacon Fat Louis

Uit Hoogeveen komt deze blues/garagerock/punk formatie. Het is hard, het is vies en het is snel. Het is Bacon Fat Louis. Verwacht geen moeilijke akkoorden, ingewikkelde stukken of andere interessant gedoe. Verwacht wel: hot steaming no bullshit voodoo Boogiewoogie! Met de Blues altijd als basis. De heren timmeren hard aan de weg en zijn al op vele podia en festivals te bewonderen geweest.
Onlangs hebben ze hun derde album uitgebracht. Simpel getiteld; #3. Fasten you’re seatbellts zou ik zeggen. Dit wordt heel gaaf.

 • Bo Hudson Gitaar en zang
 • Thomas Bluesharp
 • Rik Drums

 

14 april: Black Bottle Riot + support act Van Tastik - Van Tastik - Black Bottle Riot

Voor het eerst hebben we een support act bij Poortershoes Live op zondag. En gelijk een internationale topper; Van Tastik. Deze Amerikaanse Troubadour is constant onderweg als one man
show band over heel de wereld. Maar vergis je niet. Hij maakt meer herrie in zijn eentje dan een hele band bij elkaar. Wat een energie heeft deze man. Hij komt ook zijn nieuwe album aan ons
presenteren, hoe gaaf is dat. Dark Delta Blues, Blues Rock and Southern Gothic Gospel, from hell and back zoals Van Tastik zelf zegt.

 • Van Tastik Gitaar, zang en drums


Onze vrienden uit Nijmegen mogen natuurlijk niet ontbreken op het affiche van Poortershoes Live op Zondag. Dit wordt de vierde keer dat de heren het dak van het Poortershoes eraf gaan blazen. Een rockende dampende feel good (Southern) Rock show van de bovenste plank. Weer zo zin in. Black Bottle Riot heeft in 2023 zo ontzettend veel gespeeld door het hele land (en in Frankrijk en Duitsland) om het magistrale 5 e album That’s Amore aan iedereen te laten horen. Hoogtepunt was voor duizenden toeschouwers optreden op het festival Bospop. En een ander hoogtepunt was het optreden bij ons natuurlijk in mei 2023.
Iedere bezoeker van het Poortershoes kent de heren ondertussen. Wees er snel bij want de vorige shows in het Poortershoes waren snel uitverkocht.

 • Mike Sedee Gitaar
 • Simon Snel Gitaar en Zang
 • Mark Weerts Drums en Zang
 • Jaap van den Berg Bass

 

13 oktober: The Woods - Woods

Hey die waren een paar jaar geleden er toch ook al in het Poortershoes? Ja dat klopt. En we zijn ergblij dat ze weer komen. Gronings trots! De Woods is zeker geen doorsnee Bluesband. Het heeft veel meer soul. Het is origineler en gedurfder. Met echt een vette, hele vette gitaarsound van Joris. Al twee albums met eigen nummers gemaakt en…. Er komt een derde aan! Zou die klaar zijn 13 oktober? Wij denken van wel. Kom bij de presentatie van het derde album van The Woods!

 • Johan Zijlstra Toetsen
 • Martijn Drijfhout Bass
 • Joris Bos Gitaar en Zang
 • Pieter Dokter Drums17 november Emily Hill - Emily Hill

Emily Hill is de band van de pas 22 jarige zangeres Emmelien. Deze jongedame, student conservatorium uit Amersfoort, gaat als een raket de laatste tijd.
Wat een stem, wat een zangeres! Frisse wind. Soul, Blues, Jazz, Funk, New Orleans en ook Gospel krijgen een eigentijds jasje van Emmelien. Een megatalent. Strakke band ook. Ze doet covers en
begint steeds meer eigen nummers te schrijven en performen. Dat juichen we altijd toe! In 2023 stond Emily Hill zelfs in de finale van de Dutch Blues Challenge. Helaas net niet gewonnen. Wel een verpletterende indruk achtergelaten.
In november gaat Emily Hill in ieder geval ons seizoen Poortershoes Live op zondag afsluiten. We zijn blij om zo’n talent te mogen ontvangen. Dit wordt een hele grote.

 • Emmelien      Zang
 • Band               NNB

 

Voor meer info kijk op Facebook