Oriëntaalse Buikdans

Oriëntaalse dans (vooral Egyptische buikdans) is een eeuwenoude, levendige dansvorm, ook bekend als Raqs Sharqi of Oriëntaalse Buikdans. Het unieke van deze dans is het samenspel tussen; spanning en ontspanning, stevige ‘aardse’ en sierlijke bewegingen, vurigheid en gevoel, ritme en melodie. Buikdansen is een danskunst, waar entertainment zeker deel van uitmaakt, maar die niet erotisch bedoeld is. Het belangrijkste is dat je kunt dansen daar waar je je het prettigst voelt: van swingende heupen op oriëntaalse buikdansfeesten tot optredens op het podium.

Aina brengt in haar lessen haar kennis en passie voor muziek en dans over met veel geduld & enthousiasme, – en aandacht voor het individu.
In de lessen ontwikkel je lichaamsbewustzijn, fysieke kracht, lenigheid en ritmegevoel. Je maakt kennis met verschillende basisbewegingen en -houdingen en ontdekt hoe je op basis van combinaties zelf een dansact kunt maken. Gaandeweg verdiepen we de techniek, en krijg je de gelegenheid om deze je eigen te maken. We variëren met verschillende muzieksoorten, dansvormen en ritmes. Behalve solo, gaan we ook samen dansen. Je wordt aangemoedigd te improviseren. Tot slot van de cursus studeren we een korte, vaste choreografie in.

Wat wordt er van jou verwacht?
Behalve enthousiasme vraagt het leren van de Egyptische buikdans nieuwsgierigheid en geduld. Nieuwsgierigheid om je eigen lichaam in beweging te verkennen en leren kennen, geduld om je de bewegingen van de dans eigen te maken en uit te voeren.

Kleding advies
Gemakkelijk zittende kleding is gewenst. Sportbroek of een wijde (cirkel)-rok, t-shirt of top, dans schoentjes of blote voeten, en een sjaal om je heupen te accentueren.

De cursus is woensdag van 19.30 - 20.30 uur voor beginners en van 20.30 - 21.30 uur voor gevorderden

Docente is Aina Merethe Scheerhoorn

Info en aanmelding:
Website: www.ainadanst.com 
E-mail: info@ainadanst.com
Tel: 06-33834013