Cursus Fotografie

Beginners (elke week)

In deze cursus ontdekken we in een rustig tempo, wat de mogelijkheden van jouw fototoestel zijn. Spelenderwijs ga je zien wat het veranderen van instellingen voor resultaten geeft. De nadruk van dit deel van de cursus ligt op het plezier krijgen in het fotograferen, zodat bepaalde (technische) belemmeringen die je kunt ervaren, grotendeels worden weggenomen. 

De resultaten worden in de groep besproken, zodat je elkaar kan ondersteunen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. scherpstellen, kleur ( = witbalans), licht-meten  (= belichtingscorrectie), groothoek of telelens ( = ver weg of dichtbij), de vele voorinstellingen (= bv panorama,  portret).

Voor wie is de cursus geschikt?

  • Iedereen die in het bezit is van een spiegelreflexcamera of systeemcamera, waar de instelingen M = manuaal A = Diafragma Sluitertijd P= Halfautomaat op het keuzewiel bevindt. Dus als de M. A. S. P. of M. Av. Tv. P. mogelijkheid zich op het fototoestel bevinden. 
  • Een computer met de basis computervaardigheden zijn nodig voor het bewerken van de fotobestanden. 


Gevorderden (elke week)
Deze cursus is het vervolg op de Beginners cursus. Je leert je eigen fototoestel ontdekken en daarbij de creatieve mogelijkheden. Verder worden de verbanden van de sluitertijd, het diafragma en ISO uitgelegd. Elke les wordt een instelling met de bijbehorende effecten van je fototoestel behandeld en krijg je oefenopdrachten mee. Deze opdrachten worden dan de volgende les besproken.

De cursus voor Beginners wordt gegeven op donderdag van 15.00-17.00
De cursus voor Gevorderden. Bij opgave graag je voorkeur aangeven voor dag en tijd - deze cursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen

Periode 1: 7 september t/m 21 december 2023: tarief 115,50€ (14 x 8,25€)
Periode 2: 11 januari t/m 28 maart 2024: tarief 82,50€ (10 x  8,25€)

Docent is Theo Koolman

Info/Aanmelden >>>