POORTERSHOES LIVE OP ZONDAG

Happy to announce! Er volgt een nieuwe reeks Poortershoes live op zondag! Live concerten op zondagmiddag vanaf 13.30 in het Poortershoes!  Blues, Rock, oude helden en aanstormend talent. Met lekker eten en een drankje.

Het was een groot succes!! Hieronder de concerten die al zijn geweest.

Black Bottle Riot – 30 september 2018

Sinds 2008 timmert de Nijmeegse formatie Black Bottle Riot aan de muzikale weg. Dit heeft al drie fantastische albums opgeleverd; Black Bottle Riot, Soul in Excile en Indigo Blues. Veel optredens in kroegen, clubs, maar ook in de Ziggo Dome en AFAS Live. En festivals, veel festivals. Zoals onder andere ons eigen Eurosonic/Noorderslag, Down At The Rabbithole en Rockin’ Park. Daarnaast hebben de heren het podium gedeeld met aardige bands als Pearl Jam, The Black Keys, Black Stone Cherry en ZZ Top.
Wat kun je verwachten? Gooi Thin Lizzy, Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath en The Red Devils in de blender en je krijgt een Southern Heavy Blues Rockin’ Band. Beter is er niet! Geen muzikale grenzen, eigen nummers, dampende show. Biertje bij de hand.
Wij zijn ontzettend blij en trots dat Mike (gitaar en zang), Simon (zang, gitaar, mondharmonica), Jaap (bass) en Mark (drums en zang) naar Het Poortershoes komen! Mis het niet.

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.

The Tightropes – 4 november 2018

Uit Groningen. Het blues power trio The Tight Ropes. Een trio in de stijl van The Jimi Hendrix Experience, Robin Trower Trio en The Cream. Maar de funk van Sly en Funkadelic is nooit ver weg. Improviseren en jammen. En vooral veel lol op het podium en in de zaal.

Op festivals zijn The Tightropes geen onbekenden: het Bevrijdingsfestival, Noorderzon, Eurosonic en The Blues Night in Groningen. In TivoliVredenburg speelde de band op het Ramblin’ Roots Festival en werden ze in de pers uitgeroepen tot de revelatie van het festival. Steek je zo in de pocket.

Nu bezig met een tour langs clubs en kroegen om het nieuwe album te promoten. En daar hoort een tussenstop in het Poorterhoes ook bij!

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.

Kaz Lux en Rudy de Queljoe – 2 december 2018

Twee oud Brainbox leden op één podium. Dat gebeurt niet zo vaak meer. Beide heren zitten al 50 jaar in het vak. Kaz heeft veel solo albums op zijn naam staan waarvan Eli met Jan Akkerman zelfs een gouden plaat is geworden. Rudy speelde bij Dragonfly en was succesvol bij Massada. Maar natuurlijk zijn ze vooral bekend van Brainbox. De legendarische band (eind jaren 60) waar ook Jan Akkerman deel van uit maakte. Dark Rose, Down Man, To You, Doomsday Train, Virgin, wie kent ze niet?

Na het album The 3rd Flood en de daarbij behorende tour hielden de heren van Brainbox het in 2011 voor gezien met intensief touren. Af en toe voor een klein gezelschap spelen Kaz en Rudy nog met elkaar. En ook in het Poortershoes. Brainbox akoestisch, hoe gaaf is dat!

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.

The Blind Roofers – 6 januari 2019

De Muzieksensatie uit Groningen. De band The Blind Roofers swingt de pan uit. Ook geen onbekenden op de vele festivals die Nederland rijk is. Een kleine greep; Eurosonic, Noorderzon, Oerol en Hongerige Wolf. In 2014 is de band gekroond tot winnaar van de POPgroningen Talent Award.

The Blind Roofers zijn echt heel moeilijk in een muzikaal hokje te stoppen. Een mix van Americana en Classic Rock uit de jaren 70? Luister hun debuut EP Lost in Wander maar. Dat dekt de muzikale lading prima. Verwacht een middag met energie, rock and roll, catchy grooves, beetje dansen en de unieke stem van zanger Antoine.

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.

Jerome Hol Trio – 3 februari 2019

Vriend Jan zag het Trio in Den Haag en we kregen direct een appje: boeken, goede shit! Al wel van Jerôme Hol gehoord, maar nooit live zien spelen. Direct de nieuwe CD ‘Sneek Peak’ aangeschaft. Wauw, wat een waanzinnige gitarist. Heavy Metal, vette Blues en subtiele Jazz. Alles is aanwezig. Geboekt dus.

Glenn Gaddum Jr. (Anouk) op bass en Erik Kooger (Gino Vannelli) op de drums. En Jerôme op gitaar dus. Jerome speelt vast in de band van Hans Dulfler. En heeft gespeeld met drumlegende Billy Cobham (check ‘Stratus’ op YouTube, niet normaal), Michiel Borstlap en Dr. Lonnie Smith.

Het Trio was in juni te bewonderen op North Sea Jazz. Ook in het Poortershoes nu! Laat je wegblazen, laat je verrassen en verwonder. Wat een kans!

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.

De Ruben Hoeke Band – 3 maart 2019

De afsluiter van ons eerste avontuur. En wat voor een afsluiter! De Ruben Hoeke Band.

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Hij tourt al vanaf 1992 onafgebroken door heel Nederland. En op festivals in Denemarken, Duitsland, USA, België en Ierland. Hij heeft samen met onder andere Kaz Lux, Anton Goudsmit, Gary Moore, The Lau en Jan Akkerman gespeeld. Met die laatste tourt hij op dit moment langs de Nederlandse podia met Akkermans project; The Knight of The Guitar.

Iedereen die een optreden van Ruben heeft bijgewoond, weet dat hij de versterker graag wagenwijd opendraait. Bluesrock dat af en toe aanschurkt tegen de hardrock.

Ruben is de zoon van de legendarische boogiewoogie-legende Rob Hoeke. In de pers omschreven als misschien wel de meest opwindende bluesrock gitarist van Nederland. Wij sluiten ons daar graag bij aan. Op 3 maart in Het Poorterhoes. Mis het niet!

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.