POORTERSHOES LIVE OP ZONDAG

Nieuw na de zomer! Live concerten op zondagmmiddag vanaf 13.30 in het Poortershoes!  Blues, Rock, ouden helden en aanstormend talent. Met lekker eten en een drankje. De voorverkoop is inmiddels gestart, kom je ook?
Kijk ook op facebook: https://www.facebook.com/poortershoesliveopzondag/

Black Bottle Riot – 30 september 2018

Sinds 2008 timmert de Nijmeegse formatie Black Bottle Riot aan de muzikale weg. Dit heeft al drie fantastische albums opgeleverd; Black Bottle Riot, Soul in Excile en Indigo Blues. Veel optredens in kroegen, clubs, maar ook in de Ziggo Dome en AFAS Live. En festivals, veel festivals. Zoals onder andere ons eigen Eurosonic/Noorderslag, Down At The Rabbithole en Rockin’ Park. Daarnaast hebben de heren het podium gedeeld met aardige bands als Pearl Jam, The Black Keys, Black Stone Cherry en ZZ Top.
Wat kun je verwachten? Gooi Thin Lizzy, Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath en The Red Devils in de blender en je krijgt een Southern Heavy Blues Rockin’ Band. Beter is er niet! Geen muzikale grenzen, eigen nummers, dampende show. Biertje bij de hand.
Wij zijn ontzettend blij en trots dat Mike (gitaar en zang), Simon (zang, gitaar, mondharmonica), Jaap (bass) en Mark (drums en zang) naar Het Poortershoes komen! Mis het niet.

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.

The Tightropes – 4 november 2018

Uit Groningen. Het blues power trio The Tight Ropes. Een trio in de stijl van The Jimi Hendrix Experience, Robin Trower Trio en The Cream. Maar de funk van Sly en Funkadelic is nooit ver weg. Improviseren en jammen. En vooral veel lol op het podium en in de zaal.

Op festivals zijn The Tightropes geen onbekenden: het Bevrijdingsfestival, Noorderzon, Eurosonic en The Blues Night in Groningen. In TivoliVredenburg speelde de band op het Ramblin’ Roots Festival en werden ze in de pers uitgeroepen tot de revelatie van het festival. Steek je zo in de pocket.

Nu bezig met een tour langs clubs en kroegen om het nieuwe album te promoten. En daar hoort een tussenstop in het Poorterhoes ook bij!

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.

Kaz Lux en Rudy de Queljoe – 2 december 2018

Twee oud Brainbox leden op één podium. Dat gebeurt niet zo vaak meer. Beide heren zitten al 50 jaar in het vak. Kaz heeft veel solo albums op zijn naam staan waarvan Eli met Jan Akkerman zelfs een gouden plaat is geworden. Rudy speelde bij Dragonfly en was succesvol bij Massada. Maar natuurlijk zijn ze vooral bekend van Brainbox. De legendarische band (eind jaren 60) waar ook Jan Akkerman deel van uit maakte. Dark Rose, Down Man, To You, Doomsday Train, Virgin, wie kent ze niet?

Na het album The 3rd Flood en de daarbij behorende tour hielden de heren van Brainbox het in 2011 voor gezien met intensief touren. Af en toe voor een klein gezelschap spelen Kaz en Rudy nog met elkaar. En ook in het Poortershoes. Brainbox akoestisch, hoe gaaf is dat!

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.

The Blind Roofers – 6 januari 2019

De Muzieksensatie uit Groningen. De band The Blind Roofers swingt de pan uit. Ook geen onbekenden op de vele festivals die Nederland rijk is. Een kleine greep; Eurosonic, Noorderzon, Oerol en Hongerige Wolf. In 2014 is de band gekroond tot winnaar van de POPgroningen Talent Award.

The Blind Roofers zijn echt heel moeilijk in een muzikaal hokje te stoppen. Een mix van Americana en Classic Rock uit de jaren 70? Luister hun debuut EP Lost in Wander maar. Dat dekt de muzikale lading prima. Verwacht een middag met energie, rock and roll, catchy grooves, beetje dansen en de unieke stem van zanger Antoine.

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.

Jerome Hol Trio – 3 februari 2019

Vriend Jan zag het Trio in Den Haag en we kregen direct een appje: boeken, goede shit! Al wel van Jerôme Hol gehoord, maar nooit live zien spelen. Direct de nieuwe CD ‘Sneek Peak’ aangeschaft. Wauw, wat een waanzinnige gitarist. Heavy Metal, vette Blues en subtiele Jazz. Alles is aanwezig. Geboekt dus.

Glenn Gaddum Jr. (Anouk) op bass en Erik Kooger (Gino Vannelli) op de drums. En Jerôme op gitaar dus. Jerome speelt vast in de band van Hans Dulfler. En heeft gespeeld met drumlegende Billy Cobham (check ‘Stratus’ op YouTube, niet normaal), Michiel Borstlap en Dr. Lonnie Smith.

Het Trio was in juni te bewonderen op North Sea Jazz. Ook in het Poortershoes nu! Laat je wegblazen, laat je verrassen en verwonder. Wat een kans!

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.

Johnny Laporte Live – 3 maart 2019

Johnny Laporte Live, de afsluiter van ons eerste avontuur. En wat voor een afsluiter. Opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. In het rijtje met onder andere Eelco Gelling, Rob Hoeke, Livin’ Blues en Oscar Benton. Nog een legende uit de Nederpop in het Poortershoes: Johnny Laporte.

Johnny is de gitarist, samen met zijn broer Gus, van Barrelhouse. En daarvoor van de Oscar Benton Blues Band. Naast spelen met Barrelhouse, speelt Johnny geregeld met zijn eigen band. Ze spelen de blues, vieze blues, gerafelde blues, smooth blues, rocky blues. Johnny komt met een strakke band naar Groningen.

Met als klap op de vuurpijl, als speciale gast, topgitarist Ruben Hoeke. Dit kan niet waar zijn. Het is wel zo, komen dus!

Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com, of bel Bas op 06-22948431.