Poortershoes Live op zondag

Zondagmiddag vanaf 14.00 uur, hapje en drankje erbij. Entree E 12,50. Bestel een kaartje via liveopzondag@gmail.com

 

AGENDA

 

19 februari 2023 - Them Dirty Dimes

Deze Groningers trappen de 4e editie van Poortershoes live op zondag af. Van New Orleans Brass tot late nite jazz. Ze lijken zo weggelopen uit de jaren 20 / 30 van de vorige eeuw. De muziek swingt als een trein, wat lekker.

In 2021 komt het eerste album uit: In gold we trust. Het is zo’n album dat na twee keer draaien enorm in je hoofd blijft zitten en je dus de hele dag door loopt de neuriën. De heren timmeren aardig aan de weg met veel optredens. Zoals op Noorderzon, Wild Rooster festival, EM2, FestiValderAa en het Bluegrass festival om er een paar te noemen. Op dit moment zijn Them Dirty Dimes bezig om het tweede album op te nemen. Daar zullen zeker veel nummers van te horen zijn in het Poortershoes.

Them Dirty Dimes; swingend, nostalgisch en altijd verassend. Groningen, deze thuiswedstrijd niet missen!

 

26 maart 2023 - Dry Riverbed Trio

Oei wat zijn we trots dat deze band uit Dordrecht bij ons komt spelen. Net als bij Them Dirty Dimes waan je je in het midden van de vorige eeuw. Een powerfull mix van Rockabilly, country en blues. We hebben een naam hoog te houden als Live op zondag met het ontvangen van gitaarvirtuozen. Dusty Cigaar houdt die naam zeker hoog! Wat kan die man spelen. Natuurlijk is Dusty bekend als gitarist uit de band van de Engelse blueslegende Ian Siegal. Op drums en zang Darryl Cigaar en op de uptide bass Ronald Tilgenkamp. Jonge gasten met al bakken aan ervaring.

 

23 april 2023 - Gumbo Kings

Deze Amsterdammers worden de nieuwe live sensatie op het gebied van Soul en Rhythm ’n Blues. Strak in het pak gestoken nemen ze je mee naar een chique nachtclub waar het feestje langzaam naar het kookpunt wordt gebracht. De komende jaren zullen ze op de bekende festivals staan. Swingend, sterke eigen nummers en die harmonica he. Blijft een gaaf instrument, zeker live. Het tweede album In the Dark wordt door elke recensent met een boel sterren ontvangen. Louter lof. Authentieke en goudeerlijke Roots muziek in een eigentijdse jas., zo uit de Nederlandse moerasdelta gekropen. Dr. John zou trots zijn geweest. Het dak ging eraf tijdens de release party in het Patronaat in Haarlem. En terecht. Nu in het Poortershoes.

 

21 mei  2023  - band nog niet bekend

Zo dit is even spannend. We houden de naam van deze topband nog even geheim. Eind april gaan we het verklappen..

 

8 oktober 2023 - Copperhead County

Southern Rock uit het Oosten van het ons land. Black Bottle Riot en Leif de Leeuw Band hebben al laten zien in het Poortershoes hoe lekker en opwindend dit genre is. Dubbelloops gitaarwerk en rauwe meerstemmige zang. Copperhead Country heeft de ambitie uitgesproken om Southern Rock te laten horen in heel Europa. Na het uitkomen van het eerste album Enjoy the Ride, is dat precies wat ze gingen doen; met succes touren door heel Europa. Het tweede album  Homebound is net uit. Topalbum geproduceerd door Matt Wallace die bekend is door zijn werk met misschien wel de beste Amerikaanse Southern Rock band van nu; Black Berry Smoke. Hothakkersblouse, laarzen, jeans en cowboyhoed opzoeken en laat je wegblazen door Copperhead Country.

 

Kijk ook op Facebook