OPEN PODIUM POORTERSHOES

Donderdag van 20.30 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 20.15 uur.

Op 30 januari is er weer een open podium.

Herinneringen WO II in Groningen
Ooggetuige Ton Andringa zal op anekdotische wijze vertellen hoe de oorlog er uit zag in de ogen van een kind. Hij ging op school in de Polderstraat.
Hoe het gewone steeds ongewoner werd. Dat voor een kind de oorlog zonder meer bestond, geen begin had en dus ook nooit zou eindigen. Dat er dagen waren met horror en met avontuur.
Dat het dagelijks ritueel van marcherende colonnes met muziek voorop, boeiend maar ook
angstaanjagend was en dat het geweld van de Bevrijding een vrijwel waanzinnige verwarring te weeg bracht, gevolgd door ongekende uitbundigheid.
En ook… dat de Duitse soldaat in zekere zin ook slachtoffer was.

Kijk ook hier.

Talentvolle mensen vind je overal. Zeker ook in de Oosterpoort. En in De Linie, De Meeuwen, de Kop van Oost en de andere omringende wijken.

We zijn nog op zoek naar dat wijktalent. We denken aan: een lezing, een presentatie, een goed verhaal, een demonstratie, een miniconcert, een act, noem maar op. Alles mag. Dus ben je op reis geweest en heb je ontelbare avonturen beleefd, ben je net gepromoveerd en wil je je bevindingen ook wel eens kwijt aan niet-wetenschappers, heb je een geniale uitvinding gedaan maar die nog nooit aan iemand laten zien, heb je een nieuwe theorie over de slag bij Heiligerlee, kent de draailier voor jou geen geheimen, weet je alles maar dan ook echt alles over Lucas en Gea, kun je net zo goed goochelen als Eric Wiebes … meld je aan en we reserveren het podium voor jou.

Dus meld je aan als je op het podium wilt, of moedig vrienden, kennissen en buren aan als je vindt dat zij het podium verdienen én kom kijken en luisteren. Wij zorgen voor een gezellige informele sfeer en een betaalbaar hapje en drankje.

Wilt u de lezingen bijwonen dan hoeft u zich NIET aan te melden. Wilt u zelf iets presenteren dan kunt u zich opgeven via het formulier op onze website.

Info/Aanmelden >>>