ARCHIEF

OPEN DAG 29 AUGUSTUS 2019

Foto’s: Evelien Brak

PLEIN OPGEKNAPT

Opgeknapt plein

 

IN DE OOSTERPOORT 25 APRIL 2019

Op 25 april was er een presentatie van het project “In de Oosterpoort”.
Dit bijzondere project was een samenwerking tussen het Poortershoes en Hanzehogeschool. Studenten van de minor Betekenisvolle kunsteducatie zijn samenwerkingen met wijkbewoners aangegaan waarbij ze 5 kunstprojecten hebben opgezet. Daarnaast waren er 3 korte optredens van Conservatorium studenten, waarin de locatie invloed had op de performance.

Kortom een vol programma met bijzondere voorstellingen en projectpresentaties.

BUURTBORREL 21 juni 2018 in het Poortershoes

Foto’s John Boelens

 

26 mei 2018: RONDJE KUNST

Foto’s: Evelien Brak

Foto’s: Theo Kool

Foto’s: John Boelens

 

11 december 2016: OOSTERPOORT COMMUNITY EVENT

Internationale muziek en kunstdag met workshops, exposities en een concert voor jong en oud!

Schilderen
Schilderen en met muziek voor kinderen tussen van 6 tot en met 12 jaar onder begeleiding van Annemiek Vos.
Schilderen met muziek voor volwassenen onder begeleiding van Wilma Moorkamp.

Striptekenen
Een stripboekje maken voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar onder begeleiding van Daniel Janse.

Drummen (Emmeren) en zingen
Drummen voor alle leeftijden onder begeleiding van Sjors de Ruiter. Het leuke aan drummen is dat je het op van alles kunt beoefenen.Tafels, barkrukken, potten, pannen, een drumstel, Cajun, pauken of natuurlijk gewoon een emmer! Deelnemers kregen een emmer en twee drumstokken en hebben heerlijk gedrumd. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar hebben een Afrikaanse liedjes ingestudeerd onder begeleiding van Jildou Duiven. Daarna hebben ze geoefend met de drummers en hebben opgetreden voor het grote publiek! Klik hier voor een filmpje.

Expositie en concert
Tijdens de expositie werd het werk van de drie kunstworkshops tentoongesteld aan publiek met live muziek van Dramali. Daarna presenteerden de deelnemers van de zang- en drumworkshop hun werk en vervolgens wordt de dag sfeervol afgesloten met een optreden van Cunziria. Curziria bestaat uit studenten van het Prins Claus Conservatorium. Ze gaven een Italiaanse folkloreconcert voor een volle zaal!

 

7 december 2016: INZAMELINGSACTIE STICHTING LEERGELD

Studentenvereniging Dizkartes en Poortershoes haalden op 7 december 2016 samen geld op voor Stichting Leergeld. Voor de kinderen was een kasteelspringkussen opgebouwd en er werden broodjes knakworst, chocolademelk en snert verkocht. Dankzij het droge weer was er een leuke opkomst. Voor meer informatie over de Stichting Leergeld ga naar de website.

 

24 november 2016: WIJKINFORMATIEMARKT

‘Lang zult u wonen’ en wijkinformatiemarkten

Ouderen zoeken duidelijke, objectieve informatie over hoe ze veiliger en comfortabeler kunnen wonen. Daarom is de gemeente Groningen gestart met de bewustwordingscampagne ‘Lang zult u wonen.’ Er zijn papieren voorlichtingsfolders voor senioren over hoe ze hun woning op allerlei manieren kunnen aanpassen en er is een website die laat zien wat er mogelijk is. Daarnaast zijn er zes Groningse vrijwilligers getraind die op aanvraag van een Stadjer een huisbezoek kunnen doen om de bewoner onafhankelijk en vrijblijvend te adviseren over woningaanpassing, hulpmiddelen en woon-zorgtechnologie. Op een spotje op OOG TV wordt hier aandacht voor gevraagd.

Er is besloten ‘dicht op de huid’ van de wijkbewoners informatiemarkten te organiseren waar Stadjers inspiratie en kennis kunnen opdoen over de mogelijkheden die nu al voorhanden zijn. Samen met de WIJ-teams organiseren wij 11 wijkinformatiemarkten. Hierbij zal ook het lokale bedrijfsleven worden uitgenodigd om producten en diensten te demonstreren. De eerste wijkinformatiemarkt, geopend door wethouder Roeland van der Schaaf, was op 29 oktober 2016 in het Vinkhuys. De overige informatiemarkten worden allemaal vóór de zomervakantie 2017 georganiseerd. Alle bewoners van 67 jaar en ouder krijgen een persoonlijke uitnodigingsbrief voor de markt in hun wijk. Op donderdag 24 november 2016 was in het Poortershoes (14.00- 18.00 uur) de tweede informatiemarkt.

Meer weten? Kom gerust langs op een informatiemarkt of kijk op www.langzultuwonen.nl voor meer info over de campagne. Check de evenementenagenda voor marktdata. Of stel je vraag aan projectleider Erwin Schiphorst via: erwin.schiphorst@groningen.nl.

Foto’s informatiemarkt met aansluitend de buurtborrel in het Poortershoes.

 

14 t/m 16 december 2015: GEER EN GOOR IN HET POORTERSHOES!

Maandag 14 t/m woensdag 16 december 2015 kwam Talpa naar de Oosterpoort om opnames te maken voor het programma van ‘Geer en Goor zoeken een hobby’. Hiervoor hadden ze ouderen benaderd van de Ouderen Sociëteit Oosterpoort (OSO), die hun activiteiten hebben in het Poortershoes. Een aantal van hen werkte mee aan het programma. Er werden opnames gemaakt in het Poorterhoes op dinsdag 15 en woensdag 16 december. Als ‘tegenprestatie’ bood Talpa bezoekers en medewerkers van het Poortershoes een door hen georganiseerd feest aan op woensdag 16 december met het thema ‘Zeemansliederen’.

We hebben geweldige dagen gehad met Geer en Goor! Er zijn prachtige foto’s gemaakt door Joost van den Berg. Daaronder het filmpje gemaakt door het DvhN bij aankomst op 15 december.

De uitzending van AFL 7 | Groningen werd donderdag 2 juni 2016 uitgezonden op RTL 4. Klik hier om deze uitzending te bekijken.

Meer over het bezoek:
http://www.deoosterpoorter.nl/artikelen/geer-en-goor-op-zoek-naar-een-hobby-in-het-poortershoes/
http://www.deoosterpoorter.nl/artikelen/achter-de-schermen-bij-geer-en-goor-in-het-poortershoes/
http://www.dvhn.nl/groningen/Geer-en-Goor-op-pad-in-Groningen-21093207.html

 

september 2015: PIMP HET POORTERSHOES-FOTOWEDSTRIJD!

artikel-wijkkrant-oosterpoorter-fotowedstrijd-09-2015

 

Pimp het Poortershoes! Fotowedstrijd in het Poortershoes

eetzaalIn de grote zaal van het Poortershoes is een blijvende expositie van foto’s uit de oude Oosterpoortdoos te bewonderen. De commissie aankleding heeft een prachtige keuze gemaakt uit het beeldmateriaal van de Groninger Archieven.
Het Poortershoes zocht voor de inrichting van het fraaie gebouw eigentijdse en creatieve foto’s van de Oosterpoortwijk. De door een vakkundige jury geselecteerde foto’s worden uitvergroot, ingelijst en met schriftelijke toestemming van de maker blijvend in het Poortershoes geëxposeerd, uiteraard onder vermelding van de locatie en de naam van de fotograaf.
De tien mooiste foto’s werden bekroond door een deskundige jury, bestaande uit Evelien Brak (fotograaf Oosterpoorter), Rob Kleinjans (fotograaf bij Foto Gaaikema), Inge van Niel (bestuurslid,PR & marketing Poortershoes).
De foto’s zijn gemaakt in de Oosterpoort, met uitbreiding van aanpalende wijken Meeuwen, Linie, Europapark en Kop van Oost. Criteria waarop de foto’s beoordeeld zijn, zijn o.a. creativiteit, originaliteit, sfeer en compositie.
De 10 winnaars kregen een vergroting van hun bekroonde foto en een smakelijk drie-gangen-Poortershoesdiner aangeboden voor 2 personen.

 

26 augustus 2015: OPEN DAG POORTERSHOES

Foto’s Evelien Brak

Foto’s Inge van Niel

 

9 januari 2015: NIEUWJAARSBORREL

10 februari 2010 – Poortershoes blijft mogelijk voortbestaan

26 april 2012 – Schilderen in het Poortershoes

7 december 2010 – Inloopmiddag in Poortershoes in Oosterpoort